неделя, 16 ноември 2014 г.

Разнообразието и практичността на щорите

След подмяната на дограмата у дома или в офиса с нова – алуминиева или PVC – редно е да помислите и за щори. Те са страхотно решение за „прикритие“ – от слънчевите лъчи, от любопитни погледи и т.н. А и буквално преобразяват стаята, след като бъдат поставени.

Как да изберете щори? Ето няколко съвета.
  • Не поръчвайте щори по размери, взети от вас!
  • Преди да поръчате щори, представете си ги на прозорците ви. Ако има отваряеми части, щорите ще пречат ли? Ако са вертикални, ще трябва да ги дърпате при всяко отваряне на прозореца – това ще бъде ли проблем за вас?
  • Вертикалните щори заменят по чудесен, красив и практичен начин завесите и пердетата. Те спират силната светлина, която влиза от вън, чистят се много лесно, не поемат миризми. С вертикални щори дори може да разделите едно помещение на две части.
  • Римските щори са подходящи за големи витрини и прозорци. Това са онези фини нишки, които падат от тавана до пода – по целия прозорец, много нагъсто. Прекрасно решение са за хотели и заведения, тъй като придават елегантност на стаята. Могат да бъдат съвсем изчистени или укравени с пискюли – в зависимост от стила на интериора.
  • Алуминиевите хоризонтални щори са най-масовия вариант. Те се поставят най-често в офисите, но и в много домове, в които домакинята е решила все пак да сложи и красиво перде или завеса. Хоризонталните щори придават модерен и малко студен вид на помещенията. Голямо предимство на хоризонталните щори е, че наклонът на ламелите им се контролира изключително лесно, което пък определя какво количеството светлина ще влезе в стаята.
  • Външните щори не допринасят за уюта в дома ви, особено, ако имате и вътрешни щори. Но пък са много практични, сигурни и предпазват от крадци. През деня могат да ви осигурят пълна тишина и тъмнина – идеално изолират!

От всички видове щори се предлагат различни цветове. Могат да се правят и комбинации от два или повече цвята. Феникс СМ предлага разнообразие от щори, безупречно вземане на размери и качествен монтаж. Потърсете ни – за уюта на вашия дом!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.